Un dels blocs de pisos ocupats, al carrer Ramon Llull. Foto: Google Maps

Alguns veïns de La Mina, que actualment ocupen de manera il·legal els blocs de pisos nous, es van concentrar dimarts al matí davant l’Ajuntament per demanar que no els desallotgin.

La protesta va aplegar una seixantena de famílies que demanen quedar-se als pisos pagant un lloguer social. Es tracta dels habitatges ubicats en quatre edificis nous -situats als carrers Anne Frank i Ramon Llull- que feia temps que eren buits. En un principi, estaven destinats a lloguer social per reallotjar els veïns de l’edifici Venus, on no es pot viure en condicions dignes per culpa del seu estat de degradació.

Tot i que fa poc més d’un any que aquests veïns viuen il·legalment als pisos, no ha estat fins fa poc que han començat a arribar les primeres ordres de desnonament. Els ocupes segueixen ferms amb la seva postura. No se n’aniran, i asseguren que ocupen els pisos “per necessitat”, però que en cap cas es neguen a pagar. “No ens han cedit els pisos, si no firmaríem un lloguer”, explica un dels veïns, alhora que afegeix que també han punxat l’aigua i la llum. Denuncia, a més, que “els pisos porten més de set anys buits”.

Tot i així, el Consorci de la Mina, propietari dels pisos, assegura que han de marxar i la Generalitat, per la seva banda, ja ha avançat que no negociarà cap lloguer amb els ocupes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram