La comissaria dels Mossos de Badalona. Foto: Google Maps

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a un any de presó i un d’inhabilitació l’agent dels Mossos d’Esquadra que va posar una càmera al vestidor de dones a la comissaria de Badalona.

El tribunal el condemna per 17 delictes de descobriment i revelació de secrets, però li aplica l’atenuant de confessió, ja que l’agent va admetre els fets durant la declaració davant el jutge el passat 5 de setembre. A més, també se li ha aplicat l’atenuant de dilacions indegudes –per la demora injustificada que ha patit el cas–, i de reparació de danys, considerant que va indemnitzar amb 60.000 euros, en total, les 17 agents que va gravar.

Ara, la sentència també l’obliga a pagar una indemnització de 68.000 euros -4.000 a cada víctima-, i condemna la Generalitat com a responsable civil subsidiària d’aquestes compensacions, és a dir, l’encarregada d’abonar l’import en cas que no ho fes el condemnat. L’acusació particular exercida per les víctimes està estudiant si recorrerà la sentència, com va avançar a EFE el seu advocat.

La Fiscalia demanava quatre anys de presó i una indemnització de 10.000 euros per cada una de les 17 perjudicades.

RECONEIX ELS FETS
El condemnat va reconèixer davant l’Audiència Nacional que, entre el desembre del 2014 i el juliol de 2015 va deixar en diverses ocasions una motxilla d’esport amb una càmera Polaroid a l’interior al vestuari femení de la comissaria, amb l’objectiu de gravar les seves companyes mentre es canviaven. En el transcurs de la investigació es va descobrir una targeta SD amb 45 arxius d’imatge i un arxiu de vídeo fet amb un mòbil, en el qual també apareixen diverses agents al vestuari, gravades de manera clandestina en roba interior.

El Mosso va explicar que en aquell moment tenia problemes personals i que ara viu “un calvari personal i professional”. Les 17 Mosses afectades també van comparèixer per confirmar que sortien a les imatges i van coincidir a dir que s’han sentit “traïdes” i “humiliades” pel seu propi company.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram