La plataforma reclama una revisió del PERI. Foto: Twitter (@sosciutatvella)

Membres de la plataforma Salvem La Ciutat Vella i desenes de veïns es van vestir de negre en una nova protesta contra el projecte de remodelació del centre històric.

Diumenge, es van reunir a la plaça de la Vila per fer una performance on representaven l’ombra que faria el Cúbics 2, l’edifici de 13 plantes que es vol construir al nucli antic. Consideren que és un “abús d’especulació urbanística que provocarà molts guanys al Banc Sabadell” i no beneficiarà la ciutat.

Durant la protesta, membres de la plataforma van explicar els arguments en contra del projecte i les peticions que fan a l’Ajuntament. “Si es construeix el Cúbics 2, deixarà sense llum del sol molts edificis del voltant, i la seva ombra no es podrà esborrar de Santa Coloma”, van assegurar, alhora que feien una crida a la ciutadania implicar-s’hi. “Volem repensar el PERI i ens cal el parer de tothom”, advertien. En aquest sentit, creuen que no n’hi ha prou en frenar els enderrocs -aturats des de juny-, sinó que “cal reconsiderar-lo íntegrament”.

A la concentració, que va durar tot el matí, s’hi van poder sentir crits de “No al Cúbics 2”, “la Ciutat Vella no està en venda” o “la Maria es queda al barri”.

Després van organitzar un dinar popular al carrer Pedró a base d’arròs negre per seguir amb la metàfora de l’ombra del Cúbics 2.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram