La plataforma vol evitar els enderrocs. Foto: Salvem La Ciutat Vella

El conflicte entre part del veïnat del centre amb el projecte per construir l’edifici de 13 plantes, batejat com a Cúbics 2, es reprèn després de l’estiu. La plataforma Salvem La Ciutat Vella, que lluita perquè no avanci el PERI, ha començat una nova tanda de recollida de firmes i prepara una nova acció per diumenge. S’han organitzat per fer una performance on els qui hi assisteixin hauran d’anar vestits de color negre i simular l’ombra que faria l’edifici del Cúbics 2.

Tot i que, de moment, l’Ajuntament ha aturat els enderrocs per la pressió veïnal, encara no hi ha cap decisió final sobre la taula.

Des de Salvem La Ciutat Vella lamenten que, al Ple de juliol, es va presentar una moció per intentar negociar però que no va tirar endavant perquè el PSC va votar-hi en contra. El PP es va abstenir, i la resta de grups municipals hi van donar suport. A més, la plataforma va aprofitar per entregar les 1.500 signatures que, aleshores, havien recollit.

L’equip de govern insisteix que les protestes tenen una “intencionalitat política”, i alguns grups de l’oposició reclamen solucions immediates.

LLISTA DE DEMANDES
Entre les reclamacions de la plataforma hi ha una moratòria dels enderrocaments fins que hi hagi un acord, destinar el 30% dels habitatges al lloguer social, limitar les alçades i preservar l’entorn amb zones verdes i carrers per als vianants.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram