La Policia Nacional va escorcollar l’Ajuntament de Tiana. Foto: Arxiu

Tot i que el macrooperatiu de la Policia Nacional contra la presumpta adjudicació irregular de semàfors i radars de trànsit, coneguda com a ‘Enfiladissa’, va acabar el mateix dimarts 3 de juliol, les conseqüències polítiques per als afectats van arribant amb comptagotes. L’Ajuntament de Tiana, que els agents també van escorcollar dimarts passat, va reaccionar uns dies després de manera oficial. El consistori va emetre un comunicat públic on expressa la decisió de “revocar el càrrec de cap de la Policial Local” a Tomàs Cabrejas -detingut dimarts al matí- i reincorporar l’agent a l’Ajuntament de procedència, és a dir, a la Policia Local de Montgat, on també havia estat regidor de Seguretat.

L’endemà de la seva detenció, Cabrejas va declarar davant el jutjat d’instrucció número 2 de Badalona i la jutgessa el va deixar en llibertat amb mesures cautelars, com la retirada del passaport i la presentació periòdica als jutjats. De manera temporal, un agent de la plantilla ocuparà la plaça de caporal en comissió de serveis que Cabrejas ha deixat vacant. 

És una petició que havia fet Junts per Tiana amb la intenció d’apartar el cap de la policia mentre se l’estigui investigant amb càrrecs. “Demanem que s’implantin les mesures necessàries perquè aquesta situació tingui el menor impacte possible en la Policia Local”, diu el portaveu del grup municipal, Isaac Salvatierra.

L’operatiu, que afecta cinc comunitats autònomes diferents, va acabar amb una cinquantena de detencions. Presumptament, els consistoris contractaven els sistemes de control de trànsit de manera irregular i els caps de la policia feien d’intermediaris a canvi d’una comissió, un suposat frau ara en mans del jutge.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram