L’empresa propietària ha començat a moblar els pisos. Foto: AV La Catalana

El novembre de 2016, l’Ajuntament de Sant Adrià va impulsar una moratòria d’un any per frenar l’atorgament de llicències a pisos turístics. Ara que el termini ha finalitzat, la problemàtica ha tornat a revifar al barri de La Catalana.

Així ho va confirmar la regidora d’Urbanisme, Ruth Soto, al Ple de maig, on va anunciar que “un únic titular de propietat privada” havia comprat 22 pisos al barri, i que ara era possible que es convertissin en habitatges turístics. Des de finals de la setmana passada, els veïns veuen com diversos camions descarreguen grans quantitats de matalassos, armaris, neveres i altres mobles als baixos de l’edifici. “S’estan preparant per fer pisos habitables, que després els oferiran als turistes”, comenten. Preocupats per les conseqüències que pot portar a la zona, van mantenir una reunió amb Soto i l’alcalde Joan Callau. “Ens van dir que l’Ajuntament no hi pot fer res”, afirmen.

L’única via que els queda per evitar l’obertura d’aquests pisos és la legal. Segueixen a l’espera de saber si la declaració que ha fet l’empresa, on s’explica l’ús que es donaran als pisos, és compatible amb els estatuts del bloc on s’ubiquen. Aquests veïns, que fins ara vivien en un barri residencial i familiar, no volen que s’obrin aquest tipus de finques “que només portaran problemes de soroll i incivisme”, denuncien.

Però el cert és que, mentre l’Ajuntament i la Generalitat es passen la pilota per veure si fer un ús turístic d’aquests pisos és legal, l’empresa propietària ja va fent passos endavant per adequar els immobles i preparar-los per ser ocupats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram