El festival de terror i ciència-ficció arriba a la 12a edició. Foto: Cryptshow

Terror, fantasia i ciència-ficció. Aquests són els tres ingredients principals del Cryptshow, un festival de cinema de Badalona que arriba a la 12a edició per reivindicar els valors culturals i artístics del gènere.

Un dels elements més destacats de la programació és el Premi Serra Circular, on aquest any s’han presentat 309 curtmetratges de 45 països diferents com França, Estats Units, Canadà, el Regne Unit, Iran, Rússia, Colòmbia o la República Txeca. D’aquests, se n’han seleccionat 40, que es projectaran durant els dies 6, 7 i 8 de juliol, alguns dels quals han participat en festivals internacionals de cinema fantàstic o de terror. El jurat anunciarà els guanyadors diumenge a última hora de la tarda.

PURGATORI, ELEMENT CENTRAL
A partir de demà i fins al dia 8, la ciutat descobrirà les obres participants a través de projeccions al Círcol. Un dels objectius del festival és treure a la llum treballs d’autors que han passat desapercebuts i donar una oportunitat a diversos artistes novells. Aquesta edició està dedicada al Purgatori, un espai famós entre la literatura europea més catòlica i que ara s’ha traslladat al terreny de la ciència-ficció. Al voltant d’aquesta idea es constitueixen presentacions de llibres, xerrades, exposicions i, sobretot, pel·lícules.

Però el Cryptshow és molt més que cinema. El segon cap de setmana del festival començarà amb un taller de maquillatge i una selecció de curtmetratges per al públic més jove. L’Espai Betúlia acollirà un vermut literari amb Diego López, editor d’El Buque Maldito, Guillermo Triguero i Lluís Rueda, autor i editor de The Room. Un desastre fílmico convertido en obra de culto, Sergio Colmenar, autor de Carne y vídeo. En las entrañas de la cinta de culto Videodrome, Viktor Lamb, autor d’El cazador de inmortales, i Miguel Ángel Toro, autor de Deceso programado.

Però la cara protagonista del festival serà el músic, compositor i productor anglès Simon Boswell. Dissabte oferirà una xerrada i un concert al Círcol, i també assistirà a la projecció del film de terror Dust Devil, on Boswell va compondre la música.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram