L’hotel es farà on ara hi ha el memorial del Camp de la Bota. Foto: Arxiu

Tres memorials a diferents espais: l’actual –que es mantindrà dins el nou complex hoteler–, un altre on hi va haver els afusellaments i un tercer al costat de la UPC. Aquesta és la proposta acceptada per la Generalitat i l’Ajuntament –a l’espera que es posi a concurs públic– que ha de compensar la construcció de l’hotel del Fòrum a la zona on actualment hi ha el memorial del Camp de la Bota, fet que el posava en perill.

Així ho avancen des d’ERC, partit que reivindica que la prioritat és “que el memorial existeixi i sigui de primer ordre” i que assegura que els avenços van “en la via correcta”.

Tot plegat després que fa dues setmanes el govern municipal informés que l’obertura de l’hotel del Fòrum crearà 650 llocs de feina, un anunci que ha estat celebrat entre alguns partits de l’oposició.

Des d’ICV-EUiA veuen amb bons ulls la construcció de l’hotel “sempre que es faci el memorial dins els terrenys públics” que envoltaran el nou complex. “És positiu pels llocs de feina que generarà”, comenta el coordinador d’ICV-EUiA, Jose Luis Muñoz. En la mateixa línia s’ha expressat el líder d’ERC, Rubèn Arenas, que ha afegit que “és una bona eina per acabar amb l’atur a la ciutat”, que se situa al voltant d’un 17%, amb prop de 2.700 persones sense feina. Els republicans aplaudeixen la gestió socialista: “Per una vegada, les coses s’han fet correctament”, sentencia Arenas.

Des de Ciutadans, Pedro Sánchez afegeix que la part més important de l’atur és “mà d’obra no qualificada” i que l’hotel pot ser una bona oportunitat “perquè el problema s’alleugi”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram