La polèmica que envolta la incineradora continua. Foto: Arxiu

La plataforma veïnal Aire Net segueix amatent als moviments de la incineradora TERSA. La seva lluita se centra ara en l’últim informe que ha publicat l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), on es nega que la planta tingui un impacte negatiu sobre la salut dels veïns, tal com apuntava un estudi anterior d’Aire Net. La plataforma demana més transparència i participació en la comissió creada per fer seguiment dels estudis de la incineradora: “Volem que els veïns puguin participar en l’equip de treball i en la creació d’una auditoria”, reclama una de les seves portaveus, Silvia Frucella.

Per a Aire Net, el nou informe de l’ASPB és “molt limitat” i no permet arribar a cap conclusió ferma, ja que “falten zones per investigar, cosa que resta valor pràctica a l’estudi”, assegura Frucella, la qual creu que l’objectiu de l’administració és intentar generar un clima de tranquil·litat.

La plataforma també demana la dimissió de la gerència i direcció de TERSA i la intervenció immediata de la planta per “evidències que està incomplint la llei”. Per afirmar-ho, es basen en auditories internes de l’empresa, que “proven la presència de contaminants cancerígens”, i els testimonis de treballadors, que denuncien actuacions il·legals. Fa uns mesos, van presentar una denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient per l’elevada contaminació que, suposadament, emet la planta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram