Més de 450 veïns es van apropar a votar. Foto: AV Casagemes

L’Associació de Veïns de Casagemes va organitzar dissabte passat un referèndum per conèixer l’opinió del barri sobre la zona verda. Concretament, es plantejava la proposta de l’Ajuntament d’ampliar les places de zona blava i implementar, per primer cop a Badalona, places de zona verda en alguns carrers de Casagemes.

De tots els veïns que podien votar -uns 4.000-, ho van fer 464. La majoria, 354, va votar en contra de la proposta de l’Ajuntament, mentre que 100 persones es van mostrar a favor de la zona verda i 10 es van abstenir. “Valorem positivament, no els resultats, sinó la participació”, va constatar el president de l’AVV, Joan Pujol. Va afegir que no havien fet campanya “ni pel sí ni pel no” i que l’objectiu principal de la consulta era conèixer l’opinió dels veïns i que aquests tinguessin l’oportunitat d’expressar-la.

Tot i que no era una consulta vinculant, l’Ajuntament s’ha fet ressò dels resultats. El regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, ha anunciat que el govern ajornarà la implementació de places de zona verda i blava al barri fins al setembre, a l’espera de veure si aquest estiu hi ha problemes de mobilitat. És el primer estiu que no es podrà circular en cotxe pel passeig marítim. “Un cop pacificat el passeig marítim, que serà imminent, no posarem zona verda ni blava.

Prendrem la decisió definitiva al setembre”, comenta. Duran creu que després de l’estiu es constatarà que cal una regulació perquè “és probable que durant l’estiu hi hagi problemes de mobilitat, s’haurà de veure”, conclou.

PACIFICACIÓ DEL PASSEIG
Pintar de verd i blau més de 300 places d’aparcament és l’opció que tenia l’Ajuntament per contrarestar la pacificació del passeig marítim. En prohibir l’accés amb vehicle, les places d’aparcament a la zona queden obsoletes.

Però la solució de desplaçar-les fins a Casagemes, de moment, queda aturada. Els veïns, tot i alegrar-se de la decisió del govern, ara reclamen que també s’ajorni la retirada de cotxes del passeig marítim, una opció que el consistori no contempla.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram