Xavier Garcia Albiol només ha assistit a 4 de cada 10 plens. Foto: Arxiu

L’Ajuntament de Badalona ha retingut 10.007 euros en concepte de dietes al regidor popular Xavier García Albiol per la seva absència, total o parcial, als Plens municipals i reunions oficials.

Segons va avançar RAC1, un informe del secretari municipal calcula que el líder dels populars només ha assistit íntegrament a un 40% de les sessions plenàries. Dels 41 plens del mandat, a 7 ha arribat tard, a 7 ha marxat abans i a 11 directament no hi ha anat. Dolors Sabater creu que “per cobrar les dietes cal complir la part dels deures” i que “pagar qui no compleix és malbaratar diners públics”.

Albiol, que per poder cobrar aquests 10.000 euros haurà de justificar les seves absències, la rebat. Creu que és una decisió política que no s’ajusta a la normativa i que el govern municipal està vulnerant els seus drets com a regidor. Des del partit al·leguen que totes les absències ja estan justificades i que el govern està utilitzant “pràctiques mafioses”.

CONTRA UN NOU ORATORI
Sigui com sigui, aquesta no és l’única polèmica en la que s’ha vist immersa Albiol els darrers dies. I és que el Partit Popular ha impulsat una campanya per frenar l’obertura d’un nou centre de culte musulmà al barri d’Artigues. Es tracta d’un oratori amb capacitat per a 240 persones. En uns pamflets repartits pel barri, que s’han fet virals a les xarxes, Albiol afirma que “Artigues no necessita un altre oratori”.

Davant d’això, Sabater acusa el popular de “xenòfob” per discriminar i vulnerar els drets d’una part dels veïns. El regidor Jose Téllez s’hi suma i creu que Albiol està “incitant a l’odi contra les religions que no són la seva a les portes del Ramadà”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram