Les fotografies dels presos i exiliats es van retirar a primera hora. Foto: CDR

A l’últim Ple municipal de Tiana es va aprovar una moció per no criminalitzar els CDR i donar suport a les seves accions. Ara, precisament, una nova acció d’aquest col·lectiu ha escampat polèmica entre els diversos grups municipals.

La setmana passada van aparèixer fotografies de presos i exiliats penjades a la plaça de la Vila, tot i que al matí ja les havien retirat. El CDR local va reivindicar l’acció a través de Twitter i d’un comunicat, on explicava els motius dels fets. La controvèrsia ha vingut per unes afirmacions on es titlla l’alcaldessa Esther Pujol de “líder de la manada” i on s’afirma que el PSC i el PP duen a terme una “política feixista” per “haver impedit votar amb normalitat el dia 1 d’octubre”.

Aquestes afirmacions han despertat polèmica entre el PP i el PSC. Els socialistes creuen que comparar ‘La manada’ amb l’alcaldessa i titllar de feixistes regidors del seu partit polític “parla per si mateix del baix nivell polític i social d’aquest col·lectiu, que assenyala, intimida i amenaça qui pensa diferent”, sentencien.

Per la seva banda, els populars han fet un pas més enllà i creuen que tota l’oposició en bloc ha de condemnar el comunicat del CDR. Si això no passa, adverteixen que abandonaran la comissió d’Igualtat de l’Ajuntament.

Consideren que no té sentit intentar fer pedagogia contra fets com els de ‘La manada’ i que després es facin comparacions polítiques al respecte. Per tot plegat, demanen als grups de l’oposició que es desmarquin del comunicat i del suport a les accions del CDR.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram