El pregó és un reconeixement a la seva trajectòria professional. Foto: Arxiu

Qualsevol festa popular no s’entén sense un pregó i, en el cas de les Festes de Maig, aquest acte es farà demà. La plaça de la Vila es convertirà, a partir de les set de la tarda, en l’escenari d’aquest tradicional parlament, que enguany anirà a càrrec de l’arqueòloga Pepita Padrós. La trajectòria professional de Padrós ha anat sempre íntimament vinculada amb la seva Badalona natal, la història romana de la qual ha estudiat durant molts anys, i la possibilitat de ser la pregonera és una recompensa a la feina que ha fet durant moltes dècades. L’arqueòloga prendrà el relleu de l’investigador biomèdic Pere-Joan Cardona.

Padrós va néixer el 1952 i quan només tenia 20 anys va començar a treballar al Museu de Badalona, on va poder fer les pràctiques que li van començar a despertar la passió per l’arqueologia. Amb 23 anys va llicenciar-se en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona i, només dos anys més tard, ja va ser nomenada cap del Departament d’Arqueologia del Museu, un càrrec que va mantenir fins que l’any passat es va jubilar.

Les aportacions i la feina de Padrós van servir per passejar el món i el patrimoni de la Baetulo romana en congressos celebrats arreu del món. A més, va impulsar l’edició de dos d’aquests certàmens, dedicats al vi a l’antiguitat i, en els darrers temps, a la coordinació dels projectes museogràfics de les Termes i del Decumanus, de les cases romanes del carrer Lladó i del jardí de Quint Licini.

A més, una altra part de la seva feina va ser la de ser membre de les comissions del patrimoni de Badalona i de Catalunya, des d’on ha treballat per a la conservació del patrimoni històricoartístic de diverses èpoques.

PREGÓ ADAPTAT
El parlament de Padrós, a més, comptarà amb un intèrpret del llenguatge de signes per a les persones amb discapacitat auditiva. Ràdio Ciutat de Badalona i Televisió de Badalona també l’emetran en directe.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram