Abocador de residus al barri de La Catalana. Foto: Twitter (@ICVSantAdria)

L’abocament indiscriminat de residus segueix sent un problema a Sant Adrià. Zones poc concorregudes, boscoses, solars sense edificar, prop de les vies del tren, de l’autopista o a la riba del Besòs són els espais que més atrauen els incívics. Gran part de les deixalles són runes i restes d’obra, residus industrials i fins i tot cables i canonades.

Però, a part de la contaminació visual, els abocadors també poden suposar un problema per a la salut. Des del grup municipal d’ICV han demanat al Consell Comarcal que retiri els abocadors i impulsi un projecte de millora de l’espai. Denuncien que, sota l’autopista C-31, fa mesos que hi ha abocades plaques de fibrociment amb amiant en mal estat, un material contaminant que s’utilitzava per a la construcció i que ara es barreja entre restes de tot tipus.

Per frenar-ho, l’Ajuntament va incrementar la vigilància per poder multar als infractors, una tasca que l’alcalde Joan Callau va qualificar de “prioritària” pels agents de la Policia Local. De fet, l’any passat es van obrir més de 20 expedients sancionadors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram