L’equip de govern no va obtenir prou suports. Foto:: Ajuntament

Abans de començar, ja se sabia com acabaria. El debat dels pressupostos va ser el punt més conflictiu del Ple d’aquest mes d’abril, celebrat dimarts a la tarda. L’alcaldessa, Dolors Sabater, ja va visualitzar que no tenia prou suport quan, durant els dies anteriors a la sessió, es va reunir amb els diversos partits a la recerca de possibles pactes. I dimarts la negativa es va materialitzar. Dels 27 regidors, 13 (Guanyem Badalona, ICV-EUiA, Partit Demòcrata, Units per Avançar i la regidora no adscrita Conxita Botey) van votar a favor dels comptes. Però tant PP, PSC com Cs ho van fer en contra.

La proposta de pressupost, presentada per Jose Téllez a l’inici del Ple, contemplava un augment de 4 milions d’euros respecte als anteriors, enfilant els comptes fins als 166 milions d’euros. A diferència de l’any passat, el PSC no va donar suport als comptes. El president del grup, Álex Pastor, va considerar que els pressupostos de 2017 “han quedat en paper mullat” i va proposar a Sabater sotmetre’s a una qüestió de confiança.

Al vot contrari del PSC s’hi va sumar Ciutadans i el Partit Popular. El regidor Juan Fernández va argumentar la seva posició com un “vot de càstig per la mala gestió i les mentides” i va demanar a l’equip de govern “que facin un pas enrere i dimiteixin”.

SUPORTS
Tot i no tenir un acord completament tancat, el govern es va quedar a un sol vot d’aprovar els comptes. Havien aconseguit arribar a pactes amb Conxita Botey, Units per Avançar i el Partit Demòcrata. El regidor Pere Martínez va coincidir que tot i que els pressupostos “no són els millors que es podien esperar, no hi ha alternativa”.

Entre les propostes acordades hi havia millorar el manteniment del Pont del Petroli i el passeig Marítim, ampliar el servei de videovigilància, incorporar 12 nous agents a la Guàrdia Urbana o augmentar la partida econòmica al Consorci Badalona Sud.

BATALLA IDEOLÒGICA
El Ple va estar marcat per batalles ideològiques pels dos costats, tot i que Téllez va demanar, només començar, que es parlés dels pressupostos i es deixessin de banda la resta d’aspectes. El tinent d’alcalde d’ICV-EUiA, Àlex Mañas, va emplaçar el PSC a mantenir el diàleg i “no trencar ponts”. En un to més contundent, va assegurar que el govern de Badalona no és independentista, però entre aquests i els “botxins” va afirmar que “sempre estaria al costat dels independentistes”.

Els tres partits que van votar en contra dels comptes també van treure la carta del procés. Juan Fernández van criticar el govern per “utilitzar l’Ajuntament com a eina per afavorir el procés independentista”.

“IRRESPONSABILITAT”
Dolors Sabater va tancar el debat fent “un balanç deplorable”. Va considerar que l’oposició no estava castigant el govern sinó els veïns de Badalona.

“Es pensen que estan permanentment en campanya”, va etzibar, i va catalogar la negativa del PP, PSC i Ciutadans de “molt lamentable i d’una gran irresponsabilitat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram