Els agents estan obligats a avisar que engegaran la càmera. Foto: Ajuntament

Sant Adrià del Besòs va ser el primer municipi a incorporar càmeres de videovigilància als uniformes de la Policia Local. La finalitat és prevenir els agents de possibles amenaces, agressions o actes delictius.

Des de fa un any les patrulles surten amb una càmera de seguretat, que només es pot engegar en situacions de risc per als mateixos agents o terceres persones, o bé danys en els béns públics.

En tots aquests mesos, la policia ha activat la càmera de seguretat en dues ocasions, una al barri del Besòs i una al centre. L’avaluació que en fan és positiva: asseguren que, en avisar que connectaran la càmera, els possibles aldarulls acaben. Conclouen que malgrat haver-les engegat dues vegades, no van haver de presentar cap denúncia i, per tant, no va ser necessari visualitzar les imatges. En aquests moments, la Policia Local disposa de quatre càmeres de seguretat. El pacte és utilitzar-les sempre que s’hagi avisat prèviament que es començarà a gravar i no engegar-les a l’interior d’habitatges o locals, ja que només estan permeses a l’espai públic dins el terme municipal de Sant Adrià.

Les càmeres es van adquirir arran d’uns enfrontaments amb grup de persones l’any 2015. Els implicats havien gravat els agents i ho havien penjat a les xarxes. La policia no tenia imatges i no els va poder identificar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram