Badalona va acollir l’acte inaugural de l’Any Fabra. Foto: Jaume Passarell

Badalona va ser la ciutat escollida per donar el tret de sortida a l’Any Fabra, la ciutat on Pompeu Fabra va residir i va viure els anys més intensos de la seva trajectòria professional.

El teatre Zorrilla va acollir l’acte inaugural al febrer i ara s’ha presentat la ‘Ruta Pompeu Fabra’, que commemorarà el 150è aniversari del naixement del filòleg i el centenari del Diccionari general de la llengua catalana.

La Ruta és una de les moltes activitats que ofereix el programa per commemorar l’Any Fabra. S’inaugurarà aquest dissabte a la plaça Pompeu Fabra, on es col·locarà una rajola commemorativa. Proposa un passeig pels espais de Badalona on va transcórrer la vida de l’autor.

Comença a l’Espai Betúlia i segueix per la Fonda d’en Peret i altres espais rellevants en les diverses etapes de la vida i obra de Fabra, com el teatre Zorrilla, l’Escola d’Arts i Oficis, la plaça de la Vila o la mateixa plaça Pompeu Fabra. Les deu parades estan senyalitzades amb una placa vermella col·locada a terra.

Durant l’Any Fabra també es faran conferències i exposicions, un espectacle teatral, la caminada lingüística i l’acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Badalona el 21 de juny.

Es recordarà la figura de Pompeu Fabra amb l’espectacle ‘El senyor del tramvia de Badalona’, amb guió de l’escriptora Sílvia Soler.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram