Badalona ja fa el compte enrere per a les Festes de Maig. Foto: Arxiu

Badalona escalfa motors per a les Festes de Maig amb l’arribada d’‘Encén la metxa!’, que enguany arriba a la sisena edició. Aquest projecte cultural serveix d’avantguarda de les populars Festes de Maig i, a través de diverses activitats, promociona les entitats de cultura popular i tradicional que hi participaran.

Durant tot el mes d’abril, l’Ajuntament ha programat activitats adreçades als infants. Hi haurà tallers, exposicions, jocs al carrer i trobades amb diverses entitats perquè els més petits es puguin introduir en l’imaginari festiu d’una manera lúdica i divertida. Una d’elles és el 23è premi El Dimoni a l’Escola, un concurs que s’adreça als alumnes d’educació primària i especial de la ciutat i els emplaça a dissenyar un petit dimoni.

I és que el dimoni és l’element central de l’‘Encén la metxa!’, que s’allarguen tot el mes d’abril. En diverses ocasions, el dimoni pren protagonisme i es converteix en un personatge destacat, com a la Geocerca, més coneguda com La ruta del Dimoni a Badalona, una passejada històrica pel municipi més tradicional i festiu. Seguint un joc de pistes i amb l’ajuda d’un dispositiu GPS, els participants arribaran a descobrir un tresor o caché. Una de les novetats d’enguany és el mapping Forjadors de la Festa, un vídeo d’animacions fet per diversos alumnes que es projectarà a la façana de l’Ajuntament durant la nit del pregó.

El final d’‘Encén la metxa!’ arribarà l’1 de maig amb la jornada ‘Sigues la Festa’, que se celebrarà al passeig de la Rambla. Aquest és un moment molt especial per a la cultura badalonina, ja que és l’únic dia de l’any en què es poden veure en acció tots els elements de la ciutat: es pot portar un gegant o un drac, fer d’enxaneta, fer una faixa o, fins i tot, emprovar-se indumentària de diables, miquelets, o dansaires de l’esbart. Amb aquesta activitat es conclou l’avantsala i es dóna el tret de sortida a les Festes de Maig.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram