La manifestació va reunir unes 300 persones. Foto: Línia Nord

L’oposició al projecte de crematori a la Catalana continua viva. La plataforma Stop Crematori ha complert la seva amenaça i ha denunciat l’Ajuntament, a través d’un contenciós administratiu, per haver atorgat les llicències necessàries per construir el complex funerari a l’empresa Tanatori del Litoral. La plataforma ho va anunciar al final de la manifestació celebrada dissabte a la ciutat contra el projecte, a la quan van assistir unes 300 persones. Una vintena d’entitats van donar suport a la convocatòria i també diversos partits, com Sant Adrià en Comú, ERC, MES, CUP o EUiA.

VIA PENAL I ACCIÓ DIRECTA
La marxa va sortir de l’estació de Renfe i va acabar als terrenys de la Ronda Litoral on l’empresa vol començar a aixecar el complex funerari abans de l’estiu. Allà, els activistes van explicar els pròxims passos a fer un cop han presentat el contenciós administratiu. El primer, plantejar-se si demanen al jutge que prohibeixi de manera cautelar aturar les obres fins que no hagi resolt la denúncia. Però volen anar més enllà. “Estem estudiant la possibilitat de presentar una denúncia per la via penal”, expliquen fonts de Stop Crematori.

A diferència del contenciós administratiu, una demanda penal no es podria dirigir contra el consistori, sinó que hauria de ser contra algun representant de l’Ajuntament en concret. Per ara, la plataforma no ha decidit qui serien els demandats. Per la seva banda, l’Ajuntament ha declinat fer declaracions sobre la demanda.

Més enllà dels tribunals, Stop Crematori també vol intensificar la mobilització i els seus membres es plantegen dur a terme accions més directes que les fetes fins ara, principalment manifestacions i cassolades. Sense anar més lluny, un cop acabada la manifestació de dissabte alguns dels membres de la plataforma van avisar que tornarien als terrenys de la Catalana per impedir que comencessin les obres del complex, si Tanatori del Litoral decidia portar les seves excavadores a la zona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram