El compte enrere per a les eleccions municipals s’accelera amb el pas dels dies. L’última evidència d’aquest canvi de ritme és l’anunci de Guanyem Badalona en Comú (GBeC) relacionat amb la figura de l’alcaldessa, Dolors Sabater. Segons la formació, la batllessa només podria repetir com a cap de llista si Guanyem aconsegueix el seu objectiu de bastir una candidatura de cara als comicis que també integrin els altres dos grups que formen el govern municipal (ERC i ICV-EUiA) o moviments socials i altres col·lectius de la ciutat.

Aquesta condició rau en el codi ètic de GBeC, que limita la durada dels càrrecs públics a un mandat. Sabater, doncs, no podria repetir però si es crea una nova candidatura, la confecció de les llistes es faria a partir d’un nou codi ètic, que podria permetre a Sabater aspirar de nou a l’alcaldia.

En la seva darrera assemblea, GBeC va revisar els seus estatuts però no va mantenir el punt del codi ètic relacionat amb la impossibilitat de repetir mandat. Així doncs, el futur de Sabater a l’Ajuntament queda lligat a la capacitat de la formació municipalista de sumar amb altres partits i moviments. “Entenem que Sabater genera consensos i si aquest fos el requisit que algú ens plantegés per crear una nova candidatura, estaríem disposats a acceptar-ho”, expliquen fonts de Guanyem. “No hem parlat de canviar el codi ètic si aquesta nova candidatura no tira endavant”, afegeixen.

La voluntat de GBeC de presentar-se conjuntament amb els seus actuals socis de govern a les eleccions no és nova però ara la formació parla clarament de la possibilitat que Sabater torni a ser alcaldable. Les converses amb altres partits de la ciutat ja han començat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram