El Consell d’Europa va instar aquest dimarts l’estat espanyol a crear un organisme “fort i independent” per combatre el racisme. Ho va fer en un informe en què assenyalava l’exalcalde i actual regidor del PP, Xavier García Albiol, com a exemple de xenofòbia. Entre altres coses, el consell recorda com en la seva època al capdavant de l’Ajuntament Albiol va associar diverses vegades els romanesos amb la delinqüència, així com la pobresa amb l’arribada d’immigrants a la ciutat.

L’informe ha provocat que Guanyem Badalona en Comú demani la dimissió d’Albiol com a regidor. “Fins i tot el Consell d’Europa té clar que l’exsenador és un racista. Prou de fer malbé la imatge de Badalona, exigim la dimissió de manera immediata d’Albiol”, ha dit el partit a les xarxes. Per la seva banda, l’exalcalde ha tret importància a l’informe.

A banda de posar Albiol com a exemple, l’informe considera que el Consell per a l’Eliminació de la Discriminació Racial o Ètnica (CERED), creat pel govern espanyol l’any 2009, és insuficient per lluitar contra el racisme a l’estat espanyol. “No és independent, no té una infraestructura pròpia i ha cessat pràcticament totes les activitats”, considera el Consell d’Europa, que a més alerta de l’existència de prejudicis contra musulmans, gitanos i persones del col·lectiu LGTBI.

POLÈMICA LOCAL
La publicació de l’informe per part del Consell ha coincidit amb una altra acusació, en aquest cas feta pel segon tinent d’alcaldia, Àlex Mañas, que a Ràdio Ciutat de Badalona ha assegurat que durant el mandat d’Albiol l’Ajuntament va desnonar il·legalment una família romanesa de casa seva, cosa que el PP ha negat segons Badalona Comunicació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram