El club insisteix en la seva falta de liquiditat. Foto: Arxiu

La caixa del Joventut de Badalona continua escurada i el Consell d’Administració ha convocat una Junta General d’Accionistes de la Societat Anònima Esportiva (SAE) el 22 de març que decidirà si el club es dissol. “La situació de falta de liquiditat actual es pot resoldre fins a aquesta data”, assegura el club en un comunicat. Així doncs, el consell ja ha posat una data límit perquè la Penya obtingui els diners que necessita, en una primera convocatòria el 22 de març i una segona l’endemà.

Les alarmes, doncs, continuen sonant a l’Olímpic, i el club emet aquest missatge amb un destinatari clar: l’Ajuntament. Després que la setmana passada es pogués desbloquejar el pagament de 80.000 euros del consistori al Joventut en el marc del contracte de patrocini, ara cal veure com es tramita l’ajuda generada pel cànon que paga a l’Ajuntament l’empresa explotadora del Centre Comercial Màgic, instal·lat en terrenys públics.

Un cànon que ara mateix supera els 700.000 euros i que fins ara s’havia atorgat als clubs de bàsquet de la ciutat a través de la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet. Ara, però, l’Ajuntament estudia dissoldre la fundació i atorgar els diners directament a través del Ple municipal. Tot plegat, després que hagi transcendit l’arxivament d’una investigació a la Fiscalia de Barcelona per presumptes irregularitats en les ajudes econòmiques a la Penya a través de la fundació durant el mandat de Xavier García Albiol.

Si la Penya no rep aviat els diners que necessita, sigui per part de l’Ajuntament o d’un privat, el 22 de març els accionistes podrien dissoldre el club. El grup Bas Penya acumula un 24% de les accions de la SAE i, per tant, la seva postura davant aquesta possibilitat serà la que tindrà més pes. El segon màxim accionista és el mateix club, amb un 10% de les accions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram