Can Ruti va inaugurar la unitat divendres passat. Foto: Germans Trias

L’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona ja disposa des de dilluns del nou servei d’urgències psiquiàtriques i també d’una nova unitat d’hospitalització per a adults que requereixen atenció en salut mental i addiccions. Els dos espais conformen la Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d’Adults al Barcelonès Nord i el Baix Maresme, que donarà cobertura a un total de 322.488 persones.

Els objectius que persegueix aquesta nova unitat són diversos. En primer lloc, el servei permetrà oferir una atenció hospitalària integral als pacients que presenten una possible patologia psiquiàtrica aguda.

D’altra banda, els responsables del centre hospitalari de Can Ruti també creuen que contribuirà a eliminar l’estigma envers les malalties mentals. I és que els pacients seran atesos en un centre hospitalari en les mateixes condicions que la resta de problemes de salut. Aquest servei permetrà disminuir els reingressos hospitalaris i millorar la qualitat de l’atenció rebuda.

Aquest pas endavant en matèria de salut mental ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l’hospital Germans Trias i Pujol i el Parc de Salut Mar, de Santa Coloma de Gramenet, tant pel que fa a qüestions logístiques, com a l’intercanvi de coneixements mèdics.

El centre colomenc es farà càrrec de l’hospitalització psiquiàtrica dels pacients del Barcelonès Nord i el Baix Maresme en fase aguda de la malaltia, en un espai que comptarà amb 14 llits.

El projecte rebrà 3 milions d’euros anuals de la Generalitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram