Parra (a l’esquerra) després d’un entrenament. Foto: Óscar Parra

Excel·lents resultats per a l’esport de Sant Adrià i per al Club de Lluita la Mina. Un dels seus esportistes, Óscar Parra, va tornar a coronar-se campió estatal de lluita grecorromana (en la divisió de 67 quilos) en el Campionat d’Espanya que es va disputar dissabte passat al Palacio de los Deportes de Múrcia. El recinte també va ser l’escenari del campionat de lluita lliure olímpica i de lluita lliure femenina. D’aquesta manera, Parra, que encara no ha complert 30 anys, es consolida com un dels grans noms d’aquesta disciplina, ja que també va aconseguir ser el millor lluitador de l’estat en l’estatal de l’any passat i en els campionats del 2009, 2010, 2013 i 2014.

La victòria de Parra va ser el millor resultat per a la delegació adrianenca, que es completava amb dos lluitadors més del mateix club, Mohammad Ahmadi o Héctor Rodríguez, que van quedar-se a les portes de la glòria, aconseguint dues medalles de plata en la competició de lliure olímpica en les categories de 79 i 97 quilos, respectivament. El seu company d’equip, Víctor Ferrándiz, i Jonathan Álvarez i Kildare Pérez (aquests dos darrers, del Club de Lluita Sant Adrià) van aconseguir tres bronzes més en lliure olímpica, mentre que el darrer metall per als lluitadors colomencs va ser per Giorgi Labadze en la mateixa categoria que va guanyar Parra.

SOMNI OLÍMPIC
D’orígens molt humils, la història del lluitador va arribar al gran públic a finals d’octubre de l’any 2015, quan el diari El Mundo va fer un reportatge al club centrat en la figura de Parra, que tenia com a gran objectiu disputar els Jocs Olímpics de Rio de l’estiu de l’any següent. L’adrianenc, que aleshores tenia 26 anys però ja havia guanyat el campionat d’Espanya nou cops, explicava que ni tan sols sent el millor de l’estat en la seva categoria li servia per guanyar-se la vida amb la seva gran passió, que havia de compaginar amb el seu treball d’enginyer informàtic.

Aquesta història, però, no va acabar de la forma més feliç per a Parra, que no va aconseguir la plaça per a la cita del Brasil, tot i que sí que va viatjar a la capital carioca per ajudar el seu company d’equip Taimuraz Friev.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram