Una imatge del Ple de dimarts. Foto: Ajuntament

Després que la Fiscalia hagi rebutjat investigar el presumpte frau de 10 milions d’euros que, segons el govern municipal, hauria comès l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) en la prestació del servei de recollida d’escombraries i neteja viària entre el 2010 i 2015, l’executiu de Dolors Sabater ha entomat un nou revés aquesta setmana en les seves aspiracions d’exigir responsabilitats a l’empresa.

En el Ple municipal celebrat dimarts, els grups que integren el govern municipal -Guanyem, ERC i ICV-EUiA- es van quedar sols a l’hora de defensar la proposta de reclamar a FCC 4 milions d’euros. Els tres grups argumentaven la demanda a partir d’un informe de la secretaria municipal. L’estudi assenyala que aquests 4 milions serien diners públics que l’Ajuntament hauria pagat de més pel servei gestionat per l’empresa, abans de l’inici de l’actual mandat.

TUIT POLÈMIC
Després del vot negatiu del PP, Guanyem va publicar una piulada al seu compte de Twitter en què es podia llegir el següent: “El PP ha de pagar la campanya i ho fa a costa de permetre greus irregularitats en els contractes de l’Ajuntament”. Els regidors populars ho van llegir segons després i van decidir abandonar el Ple quan van veure que la piulada no s’havia esborrat, considerant que se’ls havia faltat al respecte.

Al tuit, Guanyem enllaçava una notícia que recordava com l’expresident d’FCC José Mayor Oreja admetia davant la justícia que dues empreses participades per la constructora van donar 60.000 euros al PP el 2011. Ara els populars han demanat el cessament de l’assessor de Guanyem responsable de la publicació a Twitter i asseguren que arribaran “fins on faci falta” per defensar l’honorabilitat de tots els membres que formen el grup municipal.

LLEFIÀ I LA SALUT
La sortida dels regidors del PP de la sala de Plens va fer impossible que els populars participessin en les votacions que van tenir lloc després de la proposta de reclamar 4 milions a FCC. Una de les més destacades va ser la moció impulsada per la plataforma Fem Barri, que demanava amb urgència una sèrie de mesures per aplicar al districte 4, que comprèn Llefià i la Salut.

Entre elles, un pla de seguretat, un increment de la neteja de l’espai públic, un millor manteniment del mobiliari urbà, sancions a les persones que tinguin actituds incíviques i inspeccions als establiments per garantir que compleixen l’horari de tancament. La moció va tirar endavant amb els vots de PSC, PDiU (PDeCAT i Unió), Ciutadans i la regidora no adscrita i l’abstenció dels grups de govern. Els veïns, que es van manifestar a la plaça de la Vila abans del Ple, mostren la seva decepció pel fet que el PP no va complir amb la promesa de donar suport a la proposta.

DEUTE A LES ESCOLES BRESSOL
Durant la sessió plenària de dimarts també es va aprovar que l’Ajuntament reclami al nou Govern de la Generalitat el pagament dels diners corresponents al finançament de les escoles bressol que no ha abonat des del curs 2012-2013.

La moció va ser aprovada per tots els grups municipals, que també demanen una nova proposta de places per a infants de 0 a 3 anys en llars d’infants municipals per al pròxim curs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram