Una dona va trobar les noies a Montjuïc, Barcelona. Foto: Arxiu

Tot era mentida. Dues famílies badalonines van denunciar la desaparició de les seves filles -una d’elles menor d’edat- dimarts al vespre però finalment tot ha resultat ser un muntatge orquestrat per elles. Així ho han confirmat els Mossos d’Esquadra a aquesta publicació, després que segons fonts policials totes dues ho confessessin.

La confessió va arribar ahir a la tarda després que les dues noies, alumnes dels Salesians de Badalona, haguessin explicat un relat que va resultar ser fals. Hores després de la denúncia, una dona les va trobar amb les mans lligades en un dels carrers de la muntanya de Montjuïc de Barcelona.

La primera exploració mèdica va certificar que les dues estaven en bon estat de salut i segons va avançar El Periódico, es va descartar una possible agressió sexual. El relat de les noies assegurava que un conductor els havia demanat ajuda i que a partir d’aquí no recordaven res. La història es va desmuntar i, tot i que encara no han transcendit els motius de la desaparició fingida, fonts properes a la investigació apunten que la voluntat inicial de les noies podia ser la de faltar a l’escola.

Totes dues van sortir dels Salesians a les onze del matí aprofitant un descans entre classes però ja no van tornar-hi i van anar fins a Barcelona.

Un cop destapat el muntatge queda per veure si haver fingit la seva desaparició i haver testificat en primera instància basant-se en un relat fals, pot derivar en responsabilitats per a les joves.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram