Lauzurica destaca la feina de tots els professionals de l’hospital. Foto: Can Ruti

Més bones notícies a l’Hospital Germans Trias i Pujol. Després de començar l’any implantant un nou mètode pioner en cirurgies cardíaques, ara Can Ruti celebra haver batut el seu propi rècord de trasplantaments anuals el 2017. En total se’n van fer 93, 90 dels quals de ronyó i 3 de pàncrees. Són unes xifres que el cap de la unitat de trasplantament renal, Ricardo Lauzurica, qualifica com a “espectaculars”. “L’èxit del nostre programa de trasplantaments és l’èxit de molta gent”, destaca Lauzurica. I és que a Can Ruti, un trasplantament pot arribar a implicar uns 50 professionals, entre metges, infermers, zeladors o anestesistes.

El rècord de Can Ruti s’emmarca en una tendència positiva pel que fa al volum de trasplantaments registrats a l’estat espanyol durant el 2017. Catalunya també ha batut el seu propi rècord de trasplantaments amb 1.106 intervencions, un 8,8% més que el 2016.

Lauzurica assenyala que una de les raons que expliquen l’increment a Can Ruti és l’augment dels donants de l’anomenada mort a cor parat, concretament d’aquelles persones que han mort de manera controlada a l’hospital. D’altra banda, el doctor posa l’accent en la generositat en relació als trasplantaments, totalment estesa a l’estat espanyol. I és que només en un 15% dels casos els familiars d’una persona morta es neguen a facilitar el procés per al trasplantament.

Ara Lauzurica es planteja superar el centenar de trasplantaments durant el 2018. Per aconseguir-ho, considera que cal mantenir el ritme de donacions, així com la tasca desenvolupada a Can Ruti. “Aquí nosaltres valorem donants de 80 i 90 anys i hem pogut fer trasplantaments exitosos amb els seus òrgans. Cal seguir així”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram