La plataforma convoca de nou els veïns a la plaça de la Vila. Foto: Arxiu

Dilluns que ve, coincidint una vegada més amb la celebració del Ple municipal, la plataforma Stop Crematori ha convocat una nova cassolada a la plaça de la Vila. L’objectiu, seguir reivindicant la negativa veïnal al projecte de complex funerari al barri de la Catalana, que només està pendent de l’entrega de llicències de l’Ajuntament a l’empresa Tanatori del Litoral, propietària dels terrenys. 

A l’espera que l’Ajuntament decideixi si accepta o no les al·legacions de la plataforma, Stop Crematori cada cop veu més probable la presentació d’un contenciós administratiu -la figura jurídica per denunciar una administració pública- contra el consistori com a última via per intentar frenar el projecte.

CONCERT AL CASAL DE CULTURA
El contenciós té un cost econòmic que la plataforma difícilment pot assumir amb fons propis i és per això que ha plantejat diverses iniciatives per recaptar diners.

En aquest sentit, el Casal de Cultura acollirà el dissabte 3 de febrer el concert Rock contra el crematori, en el qual actuaran Yellowarriors i La Kaskarria Rock. A banda de música, l’esdeveniment també comptarà amb la participació de la monologuista Valeria Hincapie. El preu de l’entrada serà de cinc euros i tots els beneficis obtinguts es destinaran a Stop Crematori.

L’opció del contenciós administratiu apareix després que hagin fet fallida les diverses iniciatives de diàleg proposades per la plataforma i diversos grups municipals a l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Barcelonès. Caldrà veure si al final el conflicte es disputa a l’arena judicial.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram