L’Ajuntament havia assenyalat un presumpte frau de 10 milions. Foto: Arxiu

La Fiscalia no investigarà el presumpte frau de 10 milions d’euros que segons el govern municipal hauria comès l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) en la prestació del servei de recollida d’escombraries i neteja viària entre el 2010 i 2015. El govern municipal havia denunciat públicament aquest presumpte frau i havia posat a disposició del ministeri fiscal i de l’Oficina Antifrau els informes interns i externs que assenyalaven les suposades irregularitats. Ara la Fiscalia considera que la documentació presentada pel consistori no és prou concreta, segons informa El Punt Avui, i que algunes consideracions dels tècnics municipals contradiuen les del govern.

LA INVESTIGACIÓ CONTINUA
Per la seva banda, el tercer tinent d’alcaldia i responsable de l’àrea d’Hisenda, Jose Téllez, assegura que la Fiscalia només ha estudiat el 30% de la informació enviada per l’Ajuntament i avisa que el recorregut de les investigacions no acaba aquí. “Que la Fiscalia digui que no hi ha delicte penal no vol dir que administrativament la feina s’hagi fet bé”, argumenta en declaracions a Línia Nord. De fet, actualment continua en marxa una investigació interna a càrrec dels serveis jurídics municipals, les conclusions de la qual encara no s’han establert. Això sí, segons Téllez, la revisió del contracte adjudicat a FCC permet a l’Ajuntament estalviar 200.000 euros anuals.

En aquest sentit, el tinent d’alcaldia insisteix que totes les conclusions dels expedients interns i auditories fetes per l’Ajuntament tornaran a ser remeses a la Fiscalia. També s’enviaran a l’Oficina Antifrau, que per ara no s’ha pronunciat sobre el cas.

Mentrestant, FCC ha carregat durament contra l’autor de l’informe extern encarregat per l’Ajuntament i que va assenyalar les presumptes irregularitats. De fet l’empresa l’ha denunciat pels “danys a la reputació” que considera haver patit.

A més FCC ha difós un comunicat on considera que l’Ajuntament l’ha atacat sense fonaments amb l’objectiu de fer mal a la seva imatge i assegura haver complert sempre les obligacions del contracte de neteja viària i recollida de residus.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram