El conveni es va aprovar al Ple de dimarts. Foto: Twitter (@manelcuesta)

Tiana disposarà d’uns 80 habitatges de protecció oficial als Vessants 2 després que el Ple municipal aprovés dimarts aquesta promoció, així com el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la cooperativa Fem Ciutat, empresa responsable dels habitatges. També es va aprovar la constitució del Consell Municipal de l’Habitatge, a través del qual se seleccionaran les persones beneficiàries d’aquests pisos. El PSC, PDeCAT i PP van votar-hi a favor, mentre que Junts, ERC i la CUP van oposar-s’hi.

Els tres grups van coincidir a l’hora de denunciar manca d’informació per poder valorar el projecte. “Som incapaços d’estudiar el projecte en cinc dies”, va etzibar el portaveu de Junts, Isaac Salvatierra. Un termini de temps que l’alcaldessa, Ester Pujol, negava que hagués estat tan curt.

Per la seva banda, el portaveu de la CUP, Àlex Rosa, va justificar el vot en contra perquè al seu entendre el conveni planteja “més obscurs que clars”. De fet, la CUP considera que el govern municipal no ha respost amb prou concreció diversos aspectes. Per exemple, quants edificis es construiran exactament, quants seran gestionats per l’Ajuntament, si el preu dels habitatges es fixarà en funció de la renda, o quins beneficis obtindrà Fem Ciutat. En aquest sentit, la regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, va assegurar al Ple que els beneficis obtinguts per la cooperativa es reinvertirien en el projecte d’habitatges socials.

Els habitatges constaran de planta baixa, pis i àtic i es començaran a construir quan l’Ajuntament rebi el vistiplau corresponent de la Generalitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram