Joan Callau en una imatge d’arxiu. Foto: Arxiu

Sant Adrià no tirarà endavant els pressupostos participatius del 2017. No hi ha hagut cap comunicat oficial però l’alcalde, Joan Callau, ho ha confirmat en declaracions a Línia Nord. “Amb els límits pressupostaris que marca l’estat, no podem fer res”, argumenta. L’alcalde explica que la voluntat del govern municipal que lidera era utilitzar el superàvit però explica que la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL), altrament coneguda com a llei Montoro en referència al ministre d’Hisenda Cristóbal Montoro, no els ho permet.

D’altra banda, Callau també argumenta que el límit de despesa imposat pel govern espanyol als ajuntaments no deixa marge per tirar endavant els comptes participatius. “Fora del superàvit, el pressupost és molt ajustat”, defensa Callau.

Ara bé, les normatives estatals sobre despesa municipal són les mateixes per a tots els Ajuntaments i altres municipis de la comarca sí que han tirat endavant pressupostos participatius enguany. “No sé el cas de la resta però nosaltres hem d’assumir un seguit de coses que fan difícil poder tenir pressupostos participatius” argumenta Callau. Per ara, però, no dóna més detalls i assegura que el seu govern oferirà més concreció aviat.

L’OPOSICIÓ S’HO ESPERAVA
L’Ajuntament ja va deixar en suspens els pressupostos participatius al Ple municipal del 27 de novembre. Des de llavors l’oposició ha donat per fet que no es tirarien endavant i ha criticat el model de polítiques participatives a Sant Adrià. De fet, en cas que aquests pressupostos s’haguessin tirat enguany seguint el model de l’any anterior, la majoria de grups municipals no els haurien vist amb bons ulls. A més, alguns partits de l’oposició, com ICV-EUiA o ERC, també lamenten que el projecte dels pressupostos participatius més votat l’any passat -la xarxa ciclable al carrer Carmen Amaya- no s’hagi executat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram