La inauguració es va celebrar el 27 de maig. Foto: Arxiu

De la inauguració més sonada als acomiadaments massius. Així es podria resumir la trajectòria de la macrodiscoteca que la franquícia Café del Mar va inaugurar el passat 27 de maig al Port Fòrum. Ara, set mesos després, els treballadors denuncien que hi ha hagut acomiadaments en massa, tal com ha avançat aquesta setmana Crónica Global.

Fonts de la plantilla han confirmat aquest extrem a Línia Nord i ja han emprès mesures legals contra els promotors de l’establiment. En primer lloc, per acomiadament improcedent i, en segon lloc, per impagament de nòmines. Dimarts va tenir lloc el primer acte de conciliació als jutjats, que va acabar sense cap acord. Per tant, sembla que tot s’encamina cap a l’obertura d’un procés judicial. “Els socis van argumentar que no tenen diners per pagar-nos, però la facturació des de l’obertura ha estat impressionant”, assegura un dels treballadors acomiadats, que ostentava un càrrec de direcció a Café del Mar. Aquesta mateixa font apunta que l’empresa ha acomiadat entre 80 i 100 treballadors des del novembre i que actualment només queden cinc persones en plantilla, tot i que la macrodiscoteca té programats diversos esdeveniments. “Recorreran a càterings externs i personal d’empreses de treball temporal”, diu. Per la seva banda, aquesta publicació s’ha posat en contacte amb la propietat de l’establiment, que per ara no ha accedit a parlar sobre la qüestió.

Paradoxalment, un dels arguments amb què la franquícia i l’Ajuntament defensaven la instal·lació de Café del Mar a Sant Adrià era que l’empresa prioritzaria la contractació de veïns de la ciutat. Set mesos després, si ho fa, haurà de ser a través d’alguna ETT.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram