L’Ajuntament ha iniciat per primera vegada dos expedients sancionadors en relació a pisos turístics que operen sense respectar la normativa vigent. Les multes les hauran de pagar els propietaris de dos pisos d’un mateix edifici ubicat a la part interior de la ciutat. Els habitatges funcionaven com a pis turístic sense disposar de les llicències corresponents. D’una banda incomplien la Llei de Turisme de Catalunya i, de l’altra, el decret municipal que regula aquesta activitat. Un decret que estableix que a la zona del municipi que no toca al mar, els habitatges turístics s’han de concentrar en edificis sencers i no en ubicacions aïllades.

La infracció és considerada greu segons la llei catalana i les dues persones sancionades hauran de fer front a multes que aniran dels 3.000 als 30.000 euros, en funció de les al·legacions que presentin i dels criteris que apliqui l’Ajuntament. A banda d’aquests dos casos, el consistori ha obert sis expedients a propietaris d’habitatges que tindrien usos turístics sense disposar dels permisos requerits.

LLOGUER RESIDENCIAL
Actualment a Badalona hi ha 61 pisos turístics que operen amb llicència però l’Ajuntament assegura que n’hi ha molts més que ho fan de manera il·legal. “El nostre objectiu és dedicar al lloguer residencial aquells habitatges que no compleixin la regulació”, argumenta el regidor d’Espais Públics, Francesc Duran. Per ara l’Ajuntament està obrint expedients quan li arriben denúncies de veïns o de la Guàrdia Urbana, però Duran no descarta ser més proactius, a través d’inspeccions, per exemple.

Les multes als propietaris poden arribar als 600.000 euros en el cas que la infracció sigui considerada molt greu. Si la titularitat és d’una empresa o si el propietari és reincident, són factors que determinarien una quantitat final més elevada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram