Una imatge del Ple de dilluns. Foto: Ajuntament

El Ple municipal de dilluns va aprovar inicialment els pressupostos municipals per al 2018. La proposta del govern del PSC va tirar endavant amb les abstencions de Som, Ciutadans i PP i el vot en contra de Gent d’Esquerres-ICV-EUiA. El pressupost serà de 103 milions d’euros, un 6% més alt que enguany. Incrementa la despesa en polítiques socials i, per exemple, es destinarà 1,8 milions d’euros a reforçar els serveis socials bàsics. Entre altres àmbits, això engloba l’emergència habitacional, la pobresa energètica, la cobertura d’alimentació bàsica o les beques menjador.

També puja en 100.000 euros la partida destinada al Pla d’Ocupació Local, que arribarà als 800.000 euros el 2018.

També s’ha demanat a la Generalitat la desafecció de l’espai que ocupava el CEIP Sant Just. L’Ajuntament vol destinar l’espai a una zona verda i a edificis d’habitatges públics per a gent gran.

El Ple també va provar destinar 7,4 milions d’euros a la remodelació de carrers. Entre altres, es reurbanitzarà l’avinguda dels Banús, el carrer Sant Lluís, el passeig Llorenç Serra i el passeig de la Salzareda, en la seva primera fase.

TAXES CONGELADES
Pel que fa a les ordenances fiscals, el Ple municipal va aprovar una congelació general de les taxes i preus públics. L’IBI i la resta d’impostos municipals quedaran congelats.

Ara l’Ajuntament obrirà un període d’al·legacions al pressupost i les ordenances, abans d’aprovar els comptes per al 2018 definitivament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram