L’Ajuntament de Sant Adrià ha comunicat que no hi ha cap inconvenient per entregar la llicència d’activitats al projecte de tanatori i crematori als terrenys del barri de la Catalana, adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses Tanatori del Litoral.

La Ponència Ambiental Municipal ha emès una proposta de resolució favorable a l’entrega de la llicència ambiental, la qual cosa per l’Ajuntament significa donar via lliure també a la llicència d’activitats. El comunicat fet públic pel consistori només valora efectes mediambientals i passa per alt el darrer informe del secretari, en el qual es recomanava a l’Ajuntament que si volia tirar endavant el projecte, era necessari canviar el Pla General Metropolità. “Està tot en marxa”, resumeix la quarta tinenta d’alcaldia, Ruth Soto.

Ara el consistori ha habilitat un període de 15 dies perquè Tanatori del Litoral i Stop Crematori presentin al·legacions. Si no se’n presenten o no són acceptades, el següent pas serà atorgar la llicència d’obres a l’empresa. La plataforma està valorant amb el seu gabinet jurídic quins passos fer, però sempre s’ha mostrat partidària de portar l’Ajuntament als tribunals si el complex funerari tirava endavant. Aquest divendres, Stop Crematori decidirà en assemblea si convoca mobilitzacions els pròxims dies.

D’altra banda, els grups municipals contraris a la construcció del crematori calculen ara els següents passos a fer. Sembla que el primer seria insistir en la negociació amb l’empresa per aturar el projecte tal com està plantejat. El principal dubte que això planteja és la indemnització que s’hauria de pagar a Tanatori del Litoral a canvi de fer marxa enrere, però Sant Adrià en Comú, ERC i MES, qüestionen que sigui l’Ajuntament qui ha d’afrontar-ho, ja que és el Consell Comarcal del Barcelonès qui va subhastar el 2015 la parcel·la on es vol construir l’equipament funerari.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram