Universitats catalanes participen en el projecte. Foto: Arxiu

El Fons Europeu del Desenvolupament Regional (FEDER) destinarà 555.500 euros per a la promoció econòmica i la millora ambiental del territori situat al tram final del marge esquerre del Besòs i part del front litoral.

Aquests diners serviran per impulsar el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) del Litoral Besòs Territori Sostenible, liderat i coordinat per l’Ajuntament, amb la col·laboració del Consorci Besòs, el consistori badaloní i el suport d’universitats com la Politècnica (UPC) i la fundació b_TEC Campus Diagonal-Besòs.

El mig milió d’euros destinats per Europa cobriran la meitat del cost d’una sèrie d’actuacions i projectes encaminats a convertir aquest territori compartit per Sant Adrià i Badalona en un pol d’activitat econòmica, de recerca tecnològica i d’innovació social al voltant de la sostenibilitat mediambiental. De fet, es tracta de definir un espai atractiu per a la recerca, per a noves empreses i inversions, alhora que es millora la qualitat ambiental d’aquesta zona i s’esperona l’ocupació als dos municipis. De retruc, el projecte intentarà relligar una zona urbana que inclou barris com la Catalana i recuperarà per als ciutadans espais del front marítim i les tres xemeneies.

En aquesta línia, els projectes que contempla el PECT se centren en la millora de la qualitat ambiental del marge esquerre del riu Besòs i part del front litoral, aprofitar recursos hídrics i la utilització sostenible de les aigües freàtiques i la millora de l’eficiència energètica, entre altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram