Imatge de la concentració a la plaça de la Vila. Foto: Som

El Ple municipal de dilluns havia de ser escenari de la presentació de dues mocions contràries al referèndum, una presentada pel PSC i l’altra pel PP. Aquesta previsió va provocar la convocatòria d’una nova concentració amb el lema Volem votar, convocada per Som, ERC, PDeCAT, ANC, Òmnium, Arran o el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. Finalment, però, els partits van retirar les mocions de l’ordre del dia de la sessió plenària, però la convocatòria per a la concentració es va mantenir.

Una cinquantena de persones van acudir a la plaça de la Vila amb cassoles, xiulets i pancartes on es podia llegir “Votarem. Parlon, urnes Sí”. Aquesta és la segona mobilització realitzada en dues setmanes a Santa Coloma per exigir a l’alcaldessa i al govern municipal la seva col·laboració amb el referèndum de l’1 d’octubre, anunciat per la Generalitat però que encara no ha estat convocat. Una de les principals reclamacions dels favorables a l’1-O a Santa Coloma és que l’Ajuntament cedeixi els espais necessaris per celebrar la consulta.

GESTIÓ PÚBLICA DE L’AIGUA
Una reclamació que es va traslladar a l’interior del Ple, on també es va aprovar l’adhesió de Santa Coloma a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP). L’objectiu d’aquesta associació és difondre, vetllar, promoure i impulsar la gestió pública de l’aigua, així com l’accés universal i assequible al subministrament.

El Ple va aprovar la proposta del PSC amb els vots a favor de Som i ICV-EUiA. Ciutadans i el PP van votar en contra.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram