La plantilla es va manifestar la setmana passada. Foto: Twitter (@CatacBadalona)

Dimecres que ve l’Ajuntament celebrarà un Ple extraordinari, la convocatòria del qual ha estat forçada pel PP. L’objectiu dels populars és fiscalitzar el funcionament del departament de Serveis Socials, després d’haver denunciat reiteradament un mal funcionament de l’àrea i també després que diversos treballadors del departament es manifestessin la setmana passada per denunciar mancances de recursos i lentitud en l’assignació d’ajudes.

Durant el Ple està previst que el govern municipal doni explicacions sobre la tramitació i concessió d’ajuts d’urgència social durant el 2016 i el primer semestre del 2017 i sobre la despesa de Serveis Socials l’any passat. El PP també vol conèixer l’estat de compliment dels acords de la moció presentada l’any passat sobre l’Equip Bàsic d’Atenció Social del Gorg així com les condicions de la plantilla municipal. A més, també demanen reprovar la gestió del govern municipal en relació a la tramitació i adjudicació dels ajuts socials.

Per la seva banda, la regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger, considera el Ple “una oportunitat” per explicar-se. La regidora admet que durant l’abril i el maig el servei de concessió d’ajudes d’urgència es va “alentir”. Rotger ho justifica per l’elaboració d’un nou reglament marc que estableixi els criteris per adjudicar les ajudes -en el qual es treballa- i assegura que ara la paràlisi s’ha superat, tot i admetre que el funcionament dels Serveis Socials no és prou ràpid i àgil. La situació, segons la regidora, no és exclusiva de Badalona i afecta molts altres municipis.

D’altra banda, el PP critica que el Ple s’hagi convocat a les deu del matí. Un fet que, segons els populars, impossibilitat que treballadors i veïns hi puguin assistir.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram