Una imatge de la roda de premsa de presentació. Foto: Línia Nord

Les característiques de la segona fase del parc de Can Zam s’haurien de definir abans del 2019, segons el calendari del procés participatiu sobre el parc que ahir va presentar l’Ajuntament. El procés comptarà amb diferents espais de debat, des dels quals el consistori espera obtenir les propostes dels veïns. D’una banda es comptarà amb la comissió de veterans, integrada per aquelles persones i entitats implicades en el desenvolupament del parc des de fa dècades.

També hi haurà la comissió júnior, formada pels joves de la ciutat. El debat en aquestes comissions serà obert, sense cap proposta delimitada.

A més, hi haurà una tercera via per recollir propostes. L’Ajuntament repartirà butlletes per tota la ciutat on hi ha vint propostes d’elements que es podrien instal·lar al parc, des d’una zona de tir amb arc fins a un rocòdrom, passant per un circuit de bicicleta o un jardí botànic. Els veïns en podran triar deu en funció de les seves prioritats.

Els resultats obtinguts a partir de les butlletes i el debat a les comissions es donaran a conèixer al novembre. Després, l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que gestiona el parc, n’avaluaran la viabilitat econòmica i jurídica i preveuen acabar aquesta tasca abans del 2019. El pressupost final amb el qual es compta per a la segona fase del parc es definirà en el pròxim mandat, segons va avançar l’alcaldessa, Núria Parlon, en la presentació del procés participatiu, que costarà 12.000 euros.

El debat durarà molts mesos i, de fet, ja va començar en la mateixa roda de premsa de presentació, quan veïns i membres de la plataforma en defensa del parc de Can Zam van retreure a l’alcaldessa que no els hagués informat amb antelació del procés. “Executem el PAM, tal com ens pertoca”, va respondre Parlon.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram