Belmonte va pujar quatre cops al podi. Foto: FCN

El mes que ve, Mireia Belmonte i Katinka Hosszú protagonitzaran diferents dels duels més vibrants de la història recent de la natació al mundial de Budapest, però aquesta setmana a Barcelona s’ha pogut viure un aperitiu del que passarà a la capital hongaresa. La badalonina ha tancat amb quatre medalles la seva participació al 38è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de natació, que es va disputar entre abans-d’ahir i ahir al Club Natació Sant Andreu i que va ser l’última gran prova abans del Campionat del món. En aquest campionat també hi van participar estrelles mundials com la mateixa Hosszú o les bessones nord-americanes Cate i Bronte Campbell.

Belmonte va participar en cinc proves el primer dia, aconseguint la medalla d’or en una de les primeres finals, la de 1.500 lliures (16 minuts i 17 segons) i es va penjar un bronze en la prova de 400 estils (4 minuts i 41 segons), on ja va competir contra la seva gran rival, la hongaresa Hosszú (que va guanyar, seguida de la britànica Hannah Miley), mentre que en les tres restants (100 esquena, 100 papallona i 200 lliures) no va superar les preliminars.

Els millors resultats per a la badalonina, però, van ser ahir a la tarda, ja que va aconseguir l’or en les dues finals en les quals va participar. El primer d’aquests, poc després d’un quart de vuit del vespre, va arribar en la prova dels 200 papallona amb rècord del torneig inclòs (2 minuts i 7 segons). Belmonte va ser l’encarregada de disputar la darrera prova del torneig, la final dels 200 lliures, en la qual va tornar a enfrontar-se a Hosszú i va aturar el cronòmetre en 4 minuts i 5 segons per davant de dues nedadores russes.