L’equip celebra el títol al municipal de Lloreda. Foto: FEG

No hi va haver sorpresa. La Fundació Grama depenia de si mateixa per proclamar-se campiona de Segona catalana i els de Dani Andreu no van fallar i van guanyar diumenge passat en el derbi contra el Lloreda (0-3) i van certificar l’ascens a Primera. Abans-d’ahir, el club va anunciar que l’encarregat de dirigir el club en la nova categoria serà José Antonio García Escribano, que fins ara havia ocupat la direcció esportiva.

Els badalonins, que es jugaven la permanència, van començar proposant un joc físic, però els colomencs, de mica en mica, van aconseguir que el partit fos com els convenia. A més, la fortuna va somriure la Fundació, que va marcar el primer gol després d’un córner que el local Alejandro González es va marcar en pròpia porteria al minut 25. Roberto Morales va encarrilar el resultat amb un gol de falta marca de la casa deu minuts després, una diana que va fer que els colomencs ja no haguessin d’estar tan pendents del Mataró, que també guanyava per 2-0 al CD Carmelo. El resultat ja no es va tornar a moure en la primera meitat.

El Lloreda va tornar a sortir bolcat contra la porteria de Pau Núñez després del descans, però la defensa de la Fundació no tenia problemes per evitar el joc directe del conjunt d’Isaac Fabregat. Qui no va perdonar va ser Lamin, que al minut 81 va sentenciar el partit i la lliga aprofitant una assistència de Mora va marcar el seu dotzè gol del campionat. Quan l’àrbitre Danil Kanateev va xiular el final, els jugadors, el cos tècnic i l’afició van celebrar l’ascens plegats. Tot i la derrota, els badalonins han quedat fora del descens.

Els altres dos equips de la comarca, la Uni Llefià i el Sant Adrià CF, han tancat el curs en tercer i vuitè lloc, respectivament.