Albert Pla, durant el seu concert de diumenge. Foto: Línia Nord

El concert contra la censura i a favor de la llibertat d’expressió No Callarem, celebrat diumenge al parc de Gran Sol de Llefià, podria acabar als tribunals. Tal com ha avançat Badalona Comunicació i ha confirmat aquesta publicació, la Delegació del govern espanyol a Catalunya podria denunciar la crema de la foto del rei que es va produir sobre l’escenari. Fonts de la Delegació expliquen que s’ha encarregat un informe intern que valori la possibilitat d’emprendre o no mesures legals contra aquest fet. El clam multitudinari contra la censura, doncs, podria acabar de nou als jutjats.

Segons l’organització, 4.500 persones van assistir a un esdeveniment organitzat pel col·lectiu No Callarem, que va programar un concert amb dotze hores de música, amb trenta artistes sobre l’escenari. Txarango, Albert Pla, Fermín Muguruza, Ovidi 3, Lágrimas de Sangre, Maika Makovski, KOP, Maria Arnal i Marcel Bagès, Mishima o Che Sudaka van ser alguns dels que van posar la música en aquest esdeveniment reivindicatiu que va fer bullir el parc durant tot el dia. Tot plegat, amb la voluntat de denunciar els últims casos de censura patida per artistes o tuitaires a l’estat espanyol, amb el raper mallorquí Valtonyc com a màxim exponent. El músic ha estat condemnat a tres anys i mig de presó per unes lletres crítiques amb la monarquia espanyola i Joan Carles I i que mencionaven la banda ETA.

Amb el crit final de “no tenim por”, artistes i públic van cloure un acte multitudinari en forma d’autoinculpació col·lectiva. “Mai més no ens imputaran soles”, va ser el missatge que durant el concert va publicar No Callarem a les xarxes socials.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram