El parc de Can Zam, pendent del seu futur. Foto: Arxiu

El parc de Can Zam veurà definits els seus usos a través d’un procés participatiu que l’Ajuntament preveu celebrar un cop hagi passat la Festa Major, al setembre. El procés ha de permetre desenvolupar la segona fase del parc i l’alcaldessa, Núria Parlon, assegura que l’objectiu és arribar a “tots els col·lectius i persones individuals”, més enllà de les organitzacions i entitats que centren la seva acció en el parc. El govern municipal aportarà una proposta que, en paraules de Parlon, tindrà com a eixos principals la “recuperació de l’espai” i la voluntat de convertir el parc en un indret de “referència cultural”.

Per la seva banda, la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam avança que també treballa en la proposta que presentarà al procés participatiu. En aquest cas, la plataforma reivindica establir els usos de zona verda i obre la porta a ubicar-hi equipaments municipals. Això sí, asseguren que rebutjaran reservar cap espai a Can Zam exclusivament per a grans esdeveniments, com ara el Rock Fest que se celebrarà del 30 de juny al 2 de juliol.

Precisament, a l’espera que passat l’estiu es comenci a desencallar el seu futur, el parc acollirà aquest cap de setmana dues activitats. La primera, aquest diumenge, amb la celebració del setè festival Holi Barcelona, basada en una tradició hindú amb es colors com a protagonistes.

D’altra banda, durant tot el cap de setmana, el parc serà escenari de la Festa Ibera, que recrearà la vida al poblat iber de Puig Castellar amb diferents demostracions i tallers.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram