El pont va patir afectacions per un temporal el 22 de gener. Foto: Cristian López

Encara falten uns serrells perquè l’adjudicació de les obres de reparació del pont del Petroli es faci efectiva. Així ho van aclarir ahir fonts de l’Ajuntament a Línia Nord, després que el mateix consistori hagués difós un comunicat assegurant que els treballs ja estaven adjudicats.

Sigui com sigui, l’empresa adjudicatària –les mateixes fonts indiquen que encara no n’ha transcendit el nom perquè falten aquests serrells per tancar-se– hauria de començar les obres abans del juny i acabar-les al llarg de l’estiu, la qual cosa hauria de permetre reobrir el pont al públic.

Les principals parts afectades del pont són les bigues del paviment de fusta, la barana d’acer inoxidable de la plataforma final i les ànodes de sacrifici, aquelles peces que protegeixen les columnes metàl·liques de l’estructura de la corrosió.

Segons el comunicat de l’Ajuntament, el contracte per fer les obres s’adjudicarà per 216.280 euros, la qual cosa representa un 10,5% menys de l’import total de sortida. També és una quantitat inferior respecte dels 325.000 euros que el govern municipal preveia destinar-hi inicialment.

MEMORIAL A LA PLATJA
A banda de la reparació del pont del Petroli, l’Ajuntament també ha presentat el projecte de museïtzació de la platja dels Pescadors, que té com a objectiu recordar el passat mariner de la ciutat. Es preveu la recuperació del conjunt de set barques per incorporar-los al paisatge de la platja, la col·locació d’un monument a la memòria dels pescadors morts l’any 1911, naufragats a causa d’un temporal, i adaptar l’edifici de la Màquina com a base per a l’espai expositiu.

El projecte ha estat elaborat per l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona i té una dotació econòmica de mig milió d’euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram