El Dimoni aixeca murs, preparat per cremar. Foto: Comissió de Festes

El dimecres 10, nit de Sant Anastasi, el Dimoni de les Festes de Maig quedarà reduït a cendra. Fent cas al caràcter al·legòric del qual es dota aquesta tradicional figura, les cendres representaran el rebuig de Badalona als murs construïts arreu del món i a les fronteres que, per exemple, barren l’entrada a Europa dels refugiats que fugen de la guerra al seu país.

El Dimoni aixeca murs, inspirat en l’Estàtua de la Llibertat, és un disseny del badaloní Joan Gili. La figura s’aixeca sobre un mur on es poden llegir inscripcions com Prou murs o Tots som refugiats, sosté una torxa amb la mà dreta i una armilla salvavides a l’esquerra. Als seus peus, un vaixell de paper representa el tortuós viatge que moltes persones de l’altra banda del Mediterrani emprenen per arribar a casa nostra. “Espero que quan es cremi la figura, la gent recordi en forma de crítica la intolerància i la falta d’empatia cap a totes les persones que ho pateixen”, va explicar Gili durant la presentació del disseny, que va guanyar el concurs Crema’l tu.

La figura d’aquest dissenyador badaloní cremarà dimarts a les deu de la nit a la platja dels Pescadors. No només cremarà la seva estructura, sinó també els petits dimonis que els infants de la ciutat han col·locat a la seva base.

Durant la cremada, els focs artificials del piromusical i les bengales a peu de carrer il·luminaran el cel de Badalona al ritme d’una tria de músiques de cantants i grups americans, que serviran d’homenatge a diversos músics recentment traspassats. El final de l’espectacle pirotècnic recordarà les cançons més emblemàtiques dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. Badalona Televisió retransmetrà en directe l’acte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram