Continua el debat sobre la comissaria de Guàrdia Urbana. Foto: Arxiu

La detenció d’un home per part de la Guàrdia Urbana diumenge a la plaça dels Andes de Sant Roc va acabar amb cinc agents ferits lleus, després que diverses persones els llancessin objectes per evitar la detenció. L’episodi ha revifat el debat de la seguretat el barri.

En aquest sentit, l’Associació de Veïns (AV) de Sant Roc demana una policia més “visible”. “No veiem els agents al carrer”, assegura el secretari de l’associació, Enrique Lara. “Cal augmentar la sensació de seguretat al barri”, afegeix. Lara considera que encara no s’ha notat cap canvi des que ha entrat en funcionament el nou model de la Guàrdia Urbana, que inclou cinc hores més de patrullatge al dia, i demana més presència d’agents. Precisament, dimarts l’Ajuntament i la Generalitat van acordar augmentar el nombre de patrulles tàndem -formades per la Guàrdia Urbana i els Mossos- a la ciutat. L’anunci va ser fet durant la Junta de Seguretat Local, que va comptar amb la presència del conseller d’Interior, Jordi Jané. 

Sigui com sigui, Sant Roc espera veure aviat més agents als carrers, una opinió compartida pel PSC. De fet, aquest és un dels punts que els socialistes consideren indispensables si l’Ajuntament vol tancar la comissaria de Sant Roc. El govern municipal ha manifestat que aquesta no compleix els mínims exigibles, però no ha procedit al seu tancament, que s’hauria d’aprovar en el Ple municipal i que, per tant, hauria de comptar amb l’aval del PSC.

D’altra banda, els aldarulls de diumenge també han posat el focus en l’estat del material de la Guàrdia Urbana. En el moment de l’aldarull el botó d’emergència d’un dels intercomunicadors dels agents no va funcionar i els sindicats policials han denunciat “manca de recursos”. L’Ajuntament assegura que s’està ultimant l’encàrrec de nous aparells, mentre que el PP ha demanat a l’alcaldessa que doni explicacions sobre la “precarietat laboral” al cos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram