Manuel Palo és el president de la Manzana XIII. Foto: Línia Nord

L’estat de la via pública a Llefià és una de les principals preocupacions al barri. De fet, molts veïns ja haurien sortit al carrer a protestar si no fos perquè l’Associació de Veïns de Sant Joan de Llefià-Gran Sol, presidida per Jordi Mesas, ha fet una crida a la calma. “Volien iniciar les mobilitzacions ja, però els he demanat que s’esperin que l’associació es reuneixi amb l’alcaldessa”, reconeix Mesas en declaracions a aquesta publicació. L’objectiu de la trobada és arrancar al govern municipal el compromís d’actuar ràpidament al barri. En cas contrari, començaran les manifestacions.

Un dels sectors més favorables a iniciar les mobilitzacions és el dels veïns dels blocs ubicats entre el carrer Mansana XIII, Avinguda d’Àfrica i Juan Valera, una zona coneguda com Manzana XIII. “Fa un any que estem demanant que arreglin diverses coses i no hi ha manera”, explica el president de la comunitat de veïns, Manuel Palo. Principalment, Palo denuncia falta de papereres i bancs, mal estat de molts parterres, una neteja insuficient de l’espai, la falta de tanques que protegeixin les jardineres de les zones baixes dels blocs i el fet que l’Ajuntament no hagi arreglat les que protegeixen l’entrada per la part alta. “Ens estem gastant diners de la nostra butxaca per arreglar moltes d’aquestes coses”, es queixa Palo mentre assenyala una tanca que s’aguanta al seu suport gràcies a una brida.

Més enllà de les denúncies de la Manzana XIII, Mesas també n’enumera diverses en diferents punts del barri. “Un pas de vianants de Doctor Bassols no té prou il·luminació i alguns trams de la vorera de Juan Valera estan en mal estat”, explica. “El barri està una mica deixat de la mà de Déu”, afegeix.

REFORMA DEL PARC
Un altre dels punts negres que els veïns afegeixen a la seva llista és el parc de Gran Sol. “Sembla Txernòbil”, etziba Mesas. “El parc té problemes de neteja i manteniment i necessita una reforma integral”, demana. El president de l’associació de veïns espera una resposta urgent de l’Ajuntament. En cas contrari, no podrà contenir uns veïns que estan decidits a sortir al carrer per fer-se escoltar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram