El parc públic d’habitatge és insuficient. Foto: Arxiu

Gairebé un miler de famílies colomenques van rebre ajudes municipals per pagar el lloguer de casa seva durant el 2016 després d’acudir a l’Oficina Local d’Habitatge. Són dades fetes públiques per l’Ajuntament, que xifra en més de 190.000 euros la quantitat de diners destinada per a ajudes a l’habitatge durant l’any passat. Unes ajudes en les quals, a banda del pagament de lloguers també s’engloben els pagaments hipotecaris, de lloguer, de manteniment i subministraments.

D’altra banda, a través de l’Ajuntament es van assignar durant el 2016 41 pisos socials mitjançant la taula d’Emergències de la Generalitat. D’aquests 38, cedits a través del conveni entre el Govern i el BBVA.

De tota manera, les situacions d’emergència habitacional comptabilitzades per l’Ajuntament no representen la totalitat de les que hi ha a la ciutat. Com ha denunciat la PAH -integrant Taula Local d’Habitatge conjuntament amb el consistori- són molts els casos de famílies que per diverses raons no recorren a l’Ajuntament o que, en cas de fer-ho, no ho fan amb el temps suficient.

Un problema que també es fa extensiu als desnonaments. Segons la PAH durant el 2016 Santa Coloma va patir més d’un desnonament al dia de mitjana i no tots havien estat posats en coneixement dels Serveis Socials amb antelació.
Sigui com sigui, sembla que la tendència no va a la baixa. I és que segons l’Ajuntament, els Serveis Socials municipals han intervingut en 51 desnonaments durant els dos primers mesos d’aquest any 2017. Una situació que encara s’agreuja més si es té en compte que la ciutat només disposa actualment de 261 pisos de titularitat municipal, tots ells llogats.

Per pal·liar aquest dèficit, l’Ajuntament ha apostat per arribar a acords amb privats. En el cas del conveni amb Habitat 3, permetrà ampliar en 15 els pisos registrats al parc públic de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram