Una de les troballes més destacades és l’escultura del déu Bacus. Foto: Línia Nord

Les obres del primer tram del lateral de l’autopista C-31 a Bufalà, començaran al juny i acabaran el març del 2018. Aquesta és la previsió de l’Ajuntament i la Generalitat, després que dimarts les dues administracions van presentar les restes arqueològiques de Baetulo trobades durant les excavacions prèvies a les obres.

Unes excavacions que han aportat noves dades sobre la ciutat romana. Per començar, que era més llarga del que es pensava i ocupava 13 hectàrees. “El més important és que les troballes han canviat el plànol que teníem de la ciutat”, explica la directora del Museu, Margarida Abras. D’altra banda, a la zona on s’ubicarà el lateral s’han trobat restes de dues cases considerades benestants, dotades amb mosaics que seran traslladats al Museu a partir de dilluns i seran exposats una vegada restaurats. També s’ha trobat una escultura del déu romà del vi, Bacus, feta amb un tipus de marbre molt valuós que ja no existeix. Aquesta escultura es podrà veure abans al Museu i durant uns dies es col·locarà al vestíbul de l’equipament perquè tothom que ho vulgui la pugui veure.

HORITZÓ 2020
“Les troballes de la ciutat romana no impediran tirar endavant el lateral de l’autopista”, va assegurar dimarts l’alcaldessa, Dolors Sabater. En aquest sentit, el secretari del departament de Territori de la Generalitat, Ferran Falcó va preveure que el 2020 es pugui encarregar la construcció de l’últim tram del lateral. Abans, però, caldrà començar i acabar el que se situa a l’altura de Bufalà, amb una obra de 900.000 euros de pressupost. “Confio que l’Ajuntament i la Generalitat sabrem fer les coses prou bé per complir amb els terminis i el full de ruta pactat”, va concloure Falcó.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram