Junqueras, Sabater i Villacampa en l’homenatge als campions del 1957. Foto: Penya

El Pavelló Olímpic es va vestir diumenge de gala per celebrar el 50è aniversari de la primera lliga guanyada pel Club Joventut de Badalona el 1957, amb un equip liderat per Buscató, Margall, Martínez o Fa. La festa de les noces d’or no va poder venir acompanyada d’una victòria contra el Barça però va servir per reivindicar la Penya com a element de cohesió, no només a nivell social sinó també pel que fa a l’àmbit polític. La millor prova, la visita de diumenge a l’Olímpic de l’alcaldessa, Dolors Sabater, el líder del PP català, Xavier García Albiol, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, el secretari general de Podem Pablo Iglesias o l’expresident Artur Mas. Tots van presenciar el derbi junts des de la llotja i fins i tot es van protagonitzar debats, de forma directa o indirecta.

REFERÈNDUM
Per exemple, Junqueras i Iglesias van convertir el referèndum en un dels temes del dia. “Està tot preparat per fer la tramitació que era necessària i imprescindible per convocar el referèndum”, va dir el vicepresident en declaracions als mitjans, a banda de defensar una pregunta clara que es pugui respondre inequívocament amb un sí o un no.

Per la seva banda, el secretari general de Podem va centrar bona part de l’atenció mediàtica, després de pronunciar-se sobre el dret d’autodeterminació a Catalunya. “No volem que Catalunya se’n vagi d’Espanya, però som demòcrates i ens sembla que la solució més sensata és que hi hagi un referèndum”, va assegurar Iglesias.

Més enllà de declaracions, però, la Penya s’ha revelat més que mai com una eina d’unió. Per exemple, cohesionant un govern municipal que reunia opinions molt diverses sobre quina era la responsabilitat de l’Ajuntament en la viabilitat del club. Sabater, que va entregar als campions del 1957 una placa commemorativa, respira més tranquil·la.

El president del club, Jordi Villacampa, també. I a més, a partir d’ara podrà presumir d’alguna cosa més que de ser campió d’Europa amb la Penya. Ha estat capaç d’unir Iglesias i Albiol per un objectiu comú. Això sí, amb el vicepresident Josep Puig assegut entre els dos, per si de cas.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram